SHIATSU

«El Shiatsu és l’art de tocar amb el cor i guarir amb les mans»

Benvinguts al meu espai, soc ROSA BLANCO terapeuta especialitzada en Shiatsu.

Et parlaré sobre els massatges Shiatsu, el seu origen i beneficis.

Shiatsu y Kobido

Què és el Shiatsu i com funciona?

Shiatsu, Una teràpia de pressió digital per alleujar el dolor i activar la capacitat d’autocuració del cos

El Shiatsu és una tècnica de massatge terapèutic originària del Japó que es basa en la pressió dels dits i els palmells de les mans sobre determinats punts del cos alleujant tensions, disminuir el dolor i contribuir al manteniment o millora de la salut.
Es tracta d’una tècnica molt precisa que busca equilibrar l’energia del cos, coneguda com a Ki en la medicina japonesa ajudant a activar la capacitat d’autocuració de l’organisme.

De forma inconscient, quan patim rigidesa o dolor en alguna part del cos, instintivament acaronem la zona o hi apliquem pressió amb les mans… La tècnica del Shiatu sistematitza amb rigor científic aquest instint i el converteix en un tractament efectiu.

Si toquem un múscul en bon estat, no produeix sensacions anormals, però si està tens o fatigat, provoca dolor. Per mitjà del massatge millora la circulació, se segreguen endorfines (hormones del plaer) i s’equilibra el metabolisme. Com a resultat, el múscul afectat es restableix.

El Shiatsu està especialment indicat a persones que pateixen desequilibris del sistema nerviós: estrès, ansietat, insomni, etc. Així mateix, és recomanable per a problemes estructurals a les cervicals, lumbars, ciàtica i tota mena de dolor (contractures, migranyes…).

En dones embarassades, el Shiatsu és un bon recurs durant l’embaràs i el postpart: flexibilitza la zona lumbar i millora la circulació.

Descobreix els beneficis del Shiatsu pel teu benestar físic i emocional

T’ofereixo experimentar la sensació de relaxació profunda i benestar que proporciona el Shiatsu. Permet-te prendre un moment per a tu i descobreix com aquesta tècnica mil·lenària pot millorar la teva qualitat de vida. Comença el teu viatge cap a l’harmonia del cos i la ment!

Beneficis del Shiatsu

ALLEUJAMENT DEL DOLOR I LA TENSIÓ MUSCULAR

El Shiatsu és una tècnica de massatge que pot ser molt efectiva en la reducció del dolor i la tensió muscular al cos. En aplicar pressió en punts específics del cos s'estimula la circulació sanguínia i s'allibera la tensió acumulada als músculs. Això pot ser especialment beneficiós per a persones que pateixen dolor crònic, fibromiàlgia, artritis i altres trastorns musculars.

EL SHIATSU I EL SEU IMPACTE A LA SALUT MENTAL

A més dels beneficis físics, el Shiatsu també pot tenir un impacte positiu en la salut mental. El Shiatsu pot reduir els nivells d'estrès, ansietat i depressió, fet que pot portar a una sensació general de benestar i equilibri emocional. A més, el Shiatsu pot millorar la qualitat del son i promoure una sensació de relaxació profunda a tot el cos i la ment.

EQUILIBRA EL SISTEMA NERVIÓS

En treballar sobre els punts d'acupuntura del cos, el Shiatsu ajuda a equilibrar el sistema nerviós, millorant la resposta del cos a l'estrès i les emocions.

MILLORA LA CIRCULACIÓ

El Shiatsu ajuda a millorar la circulació sanguínia i limfàtica, fet que contribueix a l'eliminació de toxines i a l'oxigenació adequada dels teixits.

RELAXACIÓ PROFUNDA

Shiatsu és una tècnica que ajuda a relaxar profundament el cos i la ment, reduint l'estrès i l'ansietat.

Manu_Da_Costa_IMG_6801 copia

Espero que aquesta llista us hagi estat útil! Recorda que el Shiatsu és una pràctica holística que no només beneficia el cos, sinó també la ment i l'esperit. Si tens l'oportunitat, no dubtis a provar-ho!

AUGMENTA LA CONSCIÉNCIA CORPORAL

El Shiatsu pot ajudar a augmentar la consciència corporal, permetent connectar amb el teu cos i prestar atenció als senyals que aquest t'envia.

ESTIMULA EL SISTEMA IMMUNOLÓGIC

Aquesta tècnica pot estimular el sistema immunològic, augmentant la capacitat del cos per combatre malalties.

Una mica d´història.

El Shiatsu es remunta a temps antics. El trobem al Japó, tot i que les seves bases pertanyen a la medicina tradicional xinesa. A Hunan, dins una tomba de la dinastia Han (206 aC. – 220 dC.), es va trobar un primer llibre que descrivia els meridians. Actualment coneixem dos estils de Shiatsu, el sistema de Namikoshi i el de Masunaga.

El Shiatsu tipus Namikoshi va néixer al Japó a inicis del segle xx. Es diu que la família de Namikoshi va emigrar al nord de l’illa quan ell era un nen. Allà, les condicions climàtiques eren tan dures que la mare de Namikoshi va començar a patir dolors articulars. Com que no tenien accés a serveis mèdics, el noi, intuïtivament, va realitzar pressions i carícies a les articulacions de la seva mare. Mica en mica, la dona va començar a sentir menys dolor fins trobar-se bé del tot, fet que va impulsar el noiet a estudiar els motius de la curació. Ja adult, Namikoshi va comprendre la capacitat d’autocuració de l’organisme. Amb les seves mans havia aconseguit estimular aquesta capacitat! Així va néixer el seu mètode d’aprenentatge i aplicació del Shiatsu –basat en l’anatomia i fisiologia orientals, que fou reconegut pels Ministeris de Sanitat i Educació japonesos. L’any 1940 va fundar la universitat de Shiatsu del Japó.

Per la seva part, Shizuto Masunaga, deixeble del mestre Namikoshi, va crear la seva pròpia escola (anomenada Iokal) a la ciutat de Tokio i va dedicar gran part de la seva vida a investigar les tradicions antigues de les medicines xinesa i japonesa. Va fundar, també, un parell de clíniques de Shiatsu i va escriure uns 20 llibres especialitzats en aquesta teràpia.

Preguntes freqüents sobre SHIATSU

La major part de malalties o lesions de tipus muscular, del sistema nerviós i emocional.

No! El Shiatsu no substitueix la consulta d’un metge. En canvi, pot ser una teràpia integrativa ideal per a determinats tractaments, accelerant el procés de curació.

Sí. En nadons, prepara la seva estructura i els proporciona un creixement sa i equilibrat. En joves, ajuda a enfortir el cos i en persones grans contribueix a la prevenció de malalties.

 

Per descomptat. És un bon acompanyament en aquesta etapa: millora el mal d’esquena, la circulació sanguínia i limfàtica, manté la zona lumbar flexible… En definitiva, ajuda a tenir un embaràs més saludable.

Gens ni mica! Es pot arribar a sentir una sensació agradable, una pressió lleu que permet arribar a un estat de relaxació i benestar.

Depèn de cada persona i la seva problemàtica. En termes generals, s’aconsellen de 4 a 8 sessions, una per setmana. Quan s’experimenta millora, es recomana un seguiment d’una sessió al mes.

Ambdues tècniques es basen en la teoria dels meridians i els punts d’acupuntura, però l’acupuntura utilitza agulles per estimular els punts de pressió, mentre que el Shiatsu utilitza la pressió manual amb les mans, els dits i els colzes.

El Shiatsu és una tècnica segura quan es fa per un terapeuta qualificat i amb llicència. És important que consultis amb un professional abans de provar el Shiatsu, especialment si tens alguna condició mèdica o si estàs prenent algun medicament.

Ir al contenido